Burger King a decis să îmbunătăţească dieta vacilor pentru a salva planeta

Burger King a decis să îmbunătăţească dieta vacilor adăugând în ea 100 de grame de lemongrass, pentru a reduce flatulenţa acestora, responsabilă pentru emisiile de metan, relatează CNN.

Noua schemă de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi, potrivit Burger King. Emisiile respective au una dintre contribuţiile majore la schimbările climatice întrucât gazul captează căldura soarelui.

Potrivit companiei deţinute de Restaurant Brands International, carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile cunoscute sub numele de Whopper vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland.

Burger King a precizat că nouă formulă de hrană este ”open source şi destul de simplu de folosit” şi că a lucrat la ea împreună cu profesori de la Autonomous University din Mexic şi University of California, Davis.

Lemongrassul are rolul să ajute vacile să emită mai puţin metan în timpul digestiei.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie.

”Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influenţează schimbările climatice”, a afirmat Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International, într-un comunicat.

Burger King a mai folosit anterior sandwichurile Whopper pentru a promova iniţiativele de sustenabilitate şi sănătate.

În luna februarie, Burger King a difuzat o reclamă cu un Whopper mucegăit, pentru a scoate în evidenţă eforturile sale de a elimina conservanţii artificiali şi alţi aditivi din meniul companiei. Burger King intenţionează ca până la sfârşitul acestui an toate alimentele sale să nu mai includă ingrediente artificiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *