Burgeri gratis pentru bugetarii americani

Sute de mii de angajaţi din sectorul public american rămân în concediu fără plată până în ianuarie după ce negocierile din 27 decembrie, din Congres, pe tema bugetului au eşuat şi nimeni nu pare să vrea să cedeze. Patronul unui fast food din Washington s-a gândit să le vină în ajutor bugeratilor și le oferă gratuit burgeri.

Prima oară când a decis să le ofere burgeri gratis angajaţilor din administraţie, aflaţi în concediu fără plată, a fost la blocajul guvernamental de acum cinci ani. Atunci a durat mai mult de două săptămâni, iar generozitatea sa aproape că l-a băgat în faliment. În ciuda riscurilor, nu a renunţat.

Peter Tabibian, proprietar: „Ne pare foarte rău că de sărbători sunt atâţia angajaţi din administraţie, care nu pot munci şi nu ştiu când se vor putea întoarce la serviciu”.

Blocajul parţial în care a intrat administraţia americană durează deja de o săptămână şi nu sunt semne că rivalii democraţi şi republicani se vor pune prea curând de acord asupra bugetului. Punctul nevralgic îl reprezintă finanţarea zidului, pe care Donald Trump vrea să-l ridice de-a lungul frontierei cu Mexic, pentru a combate imigraţia clandestină.

Peter Tabibian, proprietar: „Sperăm ca politicienii să vină la Z-Burger şi să se aşeze împreună la un burger gustos şi suculent şi să rezolve problema asta pentru ca oamenii să se poată întoarce la muncă. La un burger poţi să rezolvi orice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *