Buzatu îi sfătuiește pe social-democrați să se gândească de două ori înainte de a o propune pe Dăncilă pentru Cotroceni

Șeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, joi seara, la Digi 24,  că ideea prezentată de Viorica Dăncilă cum că ea să fie candidatul PSD la prezidențiale nu este rezultatul unor presiuni ale partidului asupra acesteia pentru a intra în competiția pentru un mandat la Cotroceni. Mai mult, el susține că social-democrații trebuie să se gândească de două ori înainte de a o propune pe Dăncilă drept candidat.

„Eu cred că nimeni nu se hazardează în momentul acesta înainte de CEx al partidului când vor fi puse în discuție numeroase opțiuni, când vom vedea dacă sunt, există intenția de a i se propune doamnei Dăncilă să candideze, dacă va anunța candidatura, nimeni nu poate spune care este cel mai bun pentru că ar însemna că avem un guru în PSD și noi nu îl ascultăm. Atunci când te pregătești pentru asemenea evaluare trebuie să fii foarte atent și să fii foarte circumspect să cântărești cu un grad foarte înalt de obiectivitate toate ipotezele despre care am vorbit”, a declarat  Buzatu.

Întrebat dacă sunt presiuni în PSD pentru ca Viorica Dăncilă să candieze la prezidențiale, liderul organizației social-democrate a răspuns: „Ideea pe care a exprimat-o doamna prim-ministru în interviul către DC News nu este a unor presiuni care să fie făcute asupra domniei sale pentru a candida, ci pur și simplu a exprimat o ipoteză care are un anumit grad de plauzibilitate foarte înalt dat fiind faptul că este președintele partidului și prim-ministru al României la momentul acesta. Și așa cum știm în toate partidele, prima șansă o au cei care îndeplinesc funcția de președinte, dacă sunt personalități politice recunoscute, funcția de președinte al partidului și dacă mai au și funcții statale sigur că această șansă se maximizează”.

De asemenea, liderul PSD Vaslui a mai spus că nu a renunțat nimeni la ipoteza unui candidat comun la prezidențiale al coaliției de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *