Buzău, primul mare oraș care a decis ca școlile și grădinițele să intre în sistem online timp de două săptămâni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Buzău a aprobat, luni, 18 octombrie, la propunerea DSP Buzău, desfăşurarea cursurilor în sistem online în toate unităţile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de la nivelul tuturor unităţilor administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată mai mare de 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a fost făcută ca urmare a creşterii progresive şi permanente a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în multe dintre localităţile din judeţ.

De asemenea, specialiştii au avut în vedere şi depăşirea capacităţii în sectorul spitalicesc.

Totodată, propunerea are la bază şi numărul mare de cazuri de infectare la nivelul unităţilor de învăţământ, respectiv 450 de cazuri în 14 zile, din care 360 de copii şi 90 de cazuri din rândul personalului.

Astfel, CJSU Buzău a decis ca, pentru următoarele 14 zile, cursurile din unităţile administrativ teritoriale unde rata de incidenţă este mai mare de 7,5 la mie să se desfăşoare în sistem online cu posibilitatea prelungirii acestui scenariu în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Municipiul Buzău înregistrează o rată de incidenţă de 10,91 cazuri la mia de locuitori, iar localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori sunt Buzău, Blăjani, Brădeanu, Cernăteşti, Glodeanu-Siliştea, Măgura, Mărăcineni, Mihăileşti, Poşta-Câlnău, Ruşeţu, Săpoca, Stâlpu, Ulmeni, Unguriu, Verneşti şi Vintilă-Vodă.

Cea mai mare rată de incidenţă din judeţ se înregistrează la Ruşeţu unde sunt 16,23 cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *