Ca pe vremea lui Dragnea: Coaliția PNL-PSD-UDMR vrea adoptarea legilor justiției până în octombrie, indiferent dacă primește sau nu opinia Comisiei de la Veneția

Coaliția PSD-PNL-UDMR vrea ca Legile justiției inițiate de ministrul Cătălin Predoiu să fie adoptate de Parlament până în luna octombrie, indiferent dacă Comisia de la Veneția își va emite sau nu opinia până atunci, au declarat surse guvernamentale citate de hotnews.ro.

Conform surselor citate, Guvernul ar fi convenit cu Comisia Europeană și ar fi negociat un calendar rapid de adoptare a legilor justiției.

Aceleași surse au mai spus că atunci când Comisia de la Veneția își va emite opinia pe cele trei legi, „ar urma să se țină cont de aceasta”.

În octombrie, termenul stabilit pentru adoptarea legilor în Parlament, Comisia Europeană ar urma să publice un nou raport MCV.

Comisia specială pentru examinarea legilor Justiţiei a început, miercuri dezbaterea amendamentelor depuse la cele trei proiecte de legi. În prima parte a dezbaterilor, deputații și senatorii au parcurs aproximativ 140 de articole și au respins în bloc o parte din amendamentele depuse de USR, AUR, dar şi de CSM şi asociaţiile de magistraţi.

Consiliul Europei a cerut României să ia în considerare recomandările și preocupările formulate de Comisia de la Veneția și GRECO în pregătirea proiectelor de legi privind justiția inițiate de Cătălin Predoiu și aflate în Parlament și să introducă garanții în noul sistem de investigare și urmărire penală a infracțiunilor în urma desființării Secției speciale, pentru garantarea independenței judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *