ca să îl scape pe Dragnea de pușcărie, Tudorel Toader se amestecă în activitatea DNA și în cariera procurorilor

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că luni va solicita DNA situația procurorilor detașați sau delegați din instituție și dacă au fost respectate condițiile legale.

”Luni dimineață, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări și detașări în funcție, precum și situația exactă a acestora. Voi solicita să ne comunice dacă au existat situații în care, la momentul delegării sau detașării, nu erau îndeplinite condițiile legale”, a scris Toader, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai spus că se va verifica și dacă este conformă declarația unuia dintre procurorii-șefi adjuncți, în sensul că doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegați, dar nu există detașări.

Conform mai multor informații publicate în ultimele zile de presă, ținta acestor atacuri este procurorul care instrumentează dosarul TelDrum, Alexandra Lăncrănjan. Lăncrănjan împlineşte 8 ani de vechime în profesie abia în octombrie acest an. Ea a fost transferată la DNA de la Parchetul Judecătoriei sectorului 2. Îndepărtarea din DNA a procurorului Lăncrănjan ar însemna că dosarul va fi repartizat unui alt anchetator, situație care ar putea să îi fie favorabilă lui Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

După declanșarea anchetei DNA, presa a relatat că TelDrum și-a cerut intrarea în insolvență și a înstrăinat o parte din patrimoniu către fiul liderului PSD. În plus, TelDrum are datorii la stat de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *