Ca să rămână la ciolan, PSD calcă Constituția în picioare! Ponta: PSD nu are strategii, ci şmecherii; Guvernul trebuie să vină în Parlament

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, cataloghează drept „şmecherii” cele mai noi decizii politice ale PSD şi cere guvernului să meargă în Parlament, pentru ca senatorii şi deputaţii să decidă dacă executivul rămâne în funcţie.

„Ei nu au strategii, sunt şmecherii. Astea nu sunt strategii, sunt şmecherii”, a afirmat, citat de news.ro, miercuri Victor Ponta despre cele mai noi decizii ale PSD privind componenţa Guvernului.

Fostul prim ministru cere PSD să meargă în Parlament pentru un vot care să decidă dacă executivul rămâne sau nu în funcţie.

„Mâine nu mai avem ministru de Interne, sâmbătă sau duminică nu mai avem ministrul Educaţiei şi şmecheriile astea pe care ei le numesc strategii reprezintă un blocaj grav şi o nefuncţionare a unor instituţii fundamentale – Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Energiei, al Mediului. Cred că trebuie să vină la Parlament. Are voturi, rămâne în funcţie cu noul guvern, nu are voturi, pleacă din funcţie”, a precizat Victor Ponta.

Lideri ai PSD au purtat negocieri cu trei membri ai ALDE, Marian Cucşa, Ştefan-Alexandru Băişanu şi Ionuţ Sibinescu pentru a intra în Guvern şi a prelua portofoliile rămase vacante după demisia celor trei miniştri ai ALDE. În cazul în care cei trei acceptă portofoliile, susține PSD, atunci nu ar mai fi necesară restructurarea Guvernului în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *