Ca să spele imaginea partidului, Orban ar vrea remaniere înaintea alegerilor locale. Vela, Anisie și Ștefan și-ar putea pierde posturile

Ludovic Orban vrea remaniere guvernamentală până la alegeri, spun surse liberale, citate de Mediafax. Marcel Vela, Monica Anisie şi Ion Ştefan sunt vizaţi de remaniere, în conițiile în care PNL vrea alegeri locale în septembrie-octombrie anul acesta.

Surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX că Marcel Vela ar urma să fie schimbat de la conducerea MAI, din cauza conflictului pe care acesta l-a avut cu Ludovic Orban şi Klaus Iohannis în perioada sărbătorilor pascale. Ministrul de Interne a semnat în aprilie un protocol cu BOR prin care angajaţii MAI urmau să împartă lumină în noaptea de Paşte, împreună cu alţi voluntari ai bisericii. Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia şefului statului.

Totodată, şi Monica Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei, din cauza „bâlbelor” făcute în gestionarea învăţământului de la distanţă.

Un alt ministru care ar urma să fie demis este Ion Ştefan, după ce acesta a fost acuzat că şi-ar fi angajat în sistem rudele.

Ministrul Lucrărilor Publice a intrat în atenţia presei şi cu o declaraţie controversată. Acesta a spus că are o casă mare, de aproape 1000 mp, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.

Pentru organizarea alegerilor locale, PNL aşteaptă decizia CCR cu privire la ordonanţa modificată de parlamentari, care prevede că data alegerilor locale din 2020 se decide de către Parlament, nu de către Guvern, aşa cum prevede legea în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *