Cale liberă pentru Simona Halep » Două nume URIAȘE de pe jumătatea ei de tablou au fost eliminate! Implicații în lupta pentru locul 1 WTA

Halep a scăpat de adversare puternice la Australian Open. Important este să depăşească problemele de la gleznă. Articol preluat de pe site-ul www.gsp.ro.

Johanna Konta (10 WTA) și Garbine Muguruza (3 WTA) au fost eliminate în turul secund de la Australian Open.

Johanna Konta a pierdut în fața americancei de 23 de ani, Barnanda Pera (123 WTA), scor 4-6, 5-7, în primul meci al zilei de pe terenul numărul 2. Simona Halep ar fi putut da peste britanică în sferturile de finală ale competiției. Pera va juca în turul următor împotriva cehoaicei Barbora Strycova (24 WTA).

Tot pe jumătatea superioară a tabloului era și Garbine Muguruza, eliminată surprinzător de jucătoarea din Taiwan, Su-Wei Hsieh (88 WTA), scor 6-7, 4-6. În turul 3 Hsieh se va duela cu Agnieszka Radwanska (35 WTA).

Muguruza și Halep s-ar fi putut afla față în față în semifinalele competiției.

Garbine Muguruza a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open anul trecut, deci va pierde puncte prețioase în lupta pentru locul 1 WTA, poziția Simonei Halep.

Muguruza avea 430 puncte de apărat, dar încasează doar 45 de puncte pentru performanța din acest an, deci i se vor scădea 385 de puncte.

Distanța față de Halep, înainte de refacerea clasementului, era de 375 de puncte, la care se vor adăuga aceste 385 de puncte pierdute și cele câștigate de jucătoarea noastră.

SURSA: GSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.