Camera de Comerț a României critică Guvernul și îi cere să renunțe la supraimpozitare

Camera de Comerț și Industrie a României a luat atitudine, după anunțarea noilor măsuri fiscale și bugetare gândite de Guvernul Dăncilă. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Camerei de  Comerț  au apreciat că supraimpozitarea impusă de Guvern va afecta stabilitatea economică a României și va avea efect negativ asupra tuturor  companiilor, de stat sau private, cu capital  autohton sau străin. De asemenea, reprezentanții Camerei de Comerț sunt nemulțumiți și de modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunțate, fără o dezbatere publică și fără consultarea mediului de afaceri.

„Comunitatea de afaceri din România se aștepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor și crearea de locuri de muncă și nu să impună măsuri de supraimpozitare.

Măsurile de supraimpozitare intră în contradicție flagrantă cu angajamente asumate de însuși prim ministrul Guvernului României, dna. Viorica Dăncilă, care declara, pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la votul de învestire:

„Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a ușura și de a simplifica viața economică, nu de a o complica”.

Considerăm că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiții și implicit, crearea de noi locuri de muncă în România.

Solicităm Guvernului României să renunțe de îndată la măsurile de supraimpozitare și să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România și asupra angajaților lor”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *