Camera de Comerţ Franceză în România, îngrijorată de consecinţele atacului asupra multinaţionalelor

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) se arată îngrijorată de consecinţele declaraţiilor recente ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea la adresa companiilor multinaţionale.

„Suntem încrezători în buna funcţionare a statului de drept. Dacă există probe privind implicarea unor companii în acţiuni ilegale, acestea trebuie sancţionate direct conform mecanismelor legale în vigoare. Declaraţiile generale în presă creează un climat de neîncredere la nivel intern şi internaţional, cu consecinţe imediate. Acestea dăunează deja investiţiilor actuale şi viitoare, precum şi imaginii unui stat democratic pe care România trebuie să o proiecteze la nivel european şi internaţional”, a anunţat CCIFER.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat recent la Antena 3 că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România.

Organizaţia precizează că sectorul privat a dovedit de-a lungul timpului disponibilitatea de a fi un partener de dialog constructiv al autorităţilor publice în construirea unui mediu de business eficient şi transparent prin contribuţiile directe la economia României, dar şi prin implicarea activă în consultările publice, cu toate guvernele care au condus ţara.

CCIFER este o asociaţie de business care reprezintă interesele comunităţii de afaceri franco-române  reunind peste 3.000 de companii, însumând 17 miliarde de euro cifră de afaceri şi 120.000 de locuri de muncă. Membru în comitetul de pilotaj al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României din 2016, CCIFER asigură în perioada iulie-decembrie 2018 coordonarea acestei platforme de dialog care reuneşte 45 de organizaţii de business, reprezentative pentru economia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *