Canada. Un avion s-a prăbușit, la scurt timp după decolare

Ken Burns had promised himself there would be no more war films. After documentaries on the Civil War and World War II, the filmmaker famous for his exhaustive, multipart deep dives into history was looking forward to more films along the lines of his “Jazz” and “Baseball” works.

Un avion de tip ATR-42 s-a prăbuşit la puţin timp după decolare de pe aeroportul de la Fond-du-Lac, în nordul Saskatchewan, în vestul Canadei, a anunţat poliţia citată de News.ro.

Foto: Twitter

Avionul, un turbopropulsor aparţinând micii companii regionale West Wind Aviation, poate transporta 48 de persoane.

Aeronava s-a prăbuşit miercuri, către ora locală 18.15 (joi, 2.15, ora României), ”la mai puţin de un kilometru de pistă”, în apropiere de aeroportul de la Fond-du-Lac, un orăşel situat la mai bine de 800 de kilometri nord de Regina, capitala provinciei canadiene, potrivit Jandarmeriei Regale Canadiene (GRC, poliţia federală).

”Toţi cei 22 de pasageri şi trei membri ai echipajului au fost evacuaţi de la locul accidentului. Nu s-a înregistrat niciun deces”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

”Un anumit număr de persoane a fost rănit, unele destul de grav, care au avut nevoie de evacuare aeriană” către spitale, potrivit aceleiaşi surse.

Avionul de tip ATR-42 decola către Stony Rapids, un mic aeroport din aceeaşi provincie.

În afară de primul ajutor, echipe suplimentare au fost trimise la locul accidentului, cu ajutorul Forşelor aeriene canadiene.

Poliţia nu a oferit detalii despre cauzele accidentului.

Potrivit unor imagini publicate pe reţele de socializare, avionul s-a prăbuşit într-o pădure de la marginea aeroportului, iar o aripă practic intactă era vizibilă pe cerlingă.

Biroul Securităţii Transporturilor (BST) a anunţat că a trimis o echipă de anchetatori la faţa locului, în apropiere de Fond-du-Lac.

Ninsori uriașe erau semnalate în regiune de către serviciile meteorologice.

SURSA: Digi24

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *