Cancelarul Austriei condamnă violenţele din timpul protestelor de la Bucureşti. Printre răniți se află și un jurnalist austriac

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat, în două mesaje postate pe contul său de Twitter, violenţele care au avut loc în timpul manifestaţiei de la Bucureşti, exprimându-şi regretul că printre răniţi figurează şi jurnalişti, dintre care unul lucrează pentru Televiziunea publică austriacă ORF, informează sâmbătă AFP.

„Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt libertăţi fundamentale ale Uniunii Europene, care trebuie protejate în mod necondiţionat”, a subliniat Kurz, a cărui ţară asigură în prezent Preşedinţia prin rotaţie a UE.

Potrivit AFP, peste 450 de persoane au fost rănite şi în jur de 30 au fost arestate vineri seara, în timpul manifestaţiei împotriva guvernului de stânga al României, manifestaţie care a degenerat. Majoritatea manifestanţilor răniţi au trebuit să fie îngrijiţi după ce au inhalat gaze lacrimogene, în timp ce alţii au suferit contuzii. În jur de 30 de jandarmi se numără printre răniţi, dintre care 11 au fost spitalizaţi, adaugă agenţia de presă franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *