Carmen Dan – la raport în fața Camerei Deputaților

La solicitarea grupului parlamentar PNL, Biroul permanent al Camerei Deputaților a hotărât, la 13 februarie, să o invite pe Carmen Dan în data de 26 februarie în plen, la „Ora Guvernului”, pentru a participa la dezbaterea publică cu tema „Ministerul Afacerilor Interne – între demnitari bine păziți, polițiști nemulțumiți și femei neprotejate în fața violenței”.

Inițiativa liberalilor vine ca urmare a unei analize făcute la nivelul partidului, analiză care a scos în evidență că MAI este „unul dintre cele mai prost manageriate ministere din guvernarea PSD”, conform declarațiilor făcute de deputatul liberal Ovidiu Raețchi la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, acesta prezentând și motivele pentru care este solicitată prezența ministrului în Parlament.

„Am plecat de la problematica violenţei în familie, care s-a acumulat tot mai intens în ultima perioadă, au existat nişte măsuri propuse de Guvern, dar vrem să vedem de la doamna Dan un parcurs efectiv de aplicare, pentru că, până nu-l vom vedea, sunt doar măsuri pe hârtie. În primul rând, avem o criză de personal în MAI. După pensionările de la jumătatea anului trecut, s-a ajuns la situaţii în care avem personalul la 50% din necesar şi nu vom avea posibilitatea efectiv să intervenim în cazul unor cazuri de violenţă. În al doilea rând, avem din partea poliţiştilor reclamate scăderi semnificative de venituri şi vrem ca doamna Dan să explice de ce se întâmplă lucrul acesta şi care sunt măsurile pe care le are în vedere, dacă are vreo măsură în vedere. (…) În al treilea rând, avem mari probleme în minister privind respectarea competenţelor. Vă dau un exemplu: dosarul „Microfonul”, în care doamna Dan şi-a scurtcircuitat propriul serviciu de protecţie – DGPI -, în condiţiile în care a chemat în ajutor oameni din afara ministerului, deşi era obligată să solicite propria structură pusă în slujba dânsei. (…) În al patrulea rând, avem o problemă cu Jandarmeria, care, din nişte fonduri pe care vrem şi noi să le înţelegem, păzeşte demnitari în condiţiile în care bugetul prevede că demnitarii trebuie păziţi de SPP şi există o bugetare în acest sens”, a explicat Raeţchi.

 

Sursa foto: jurnalul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *