UPDATE. Carmen Dan, Obligată Să Vină Pentru Explicații În Parlament!

UPDATE: „Am fost interesată să știu de ce nu toți jandarmii au avut indicativele la vedere. În orice dispozitiv, se cunoaște foarte bine cine și unde acționează. În ultimele zile, am dispus o serie de măsuri că Jandarmeria a achiziționat căști de protecție inscripționate și predate angajaților. Au fost identificate 4 astfel de cazuri. Se mai susține că în mod deliberat jandarmii și-au ascuns indicativele?”, a spus Dan in Parlament. Maine se va vota motiunea. Ea a mai spus ca ordinul verbal al interventiei s-a dat la ora 20.00.

 

UPDATE: Carmen Dan a spus si ca protestatarii au fost violenti. „Am văzut un festival de plângeri depuse la Parchetul General. Dacă protestatarii au fost pașnici, cum de jandarmii au fost răniți și au avut zeci de scuturi distruse? În preajmă erau adevărate lupte de stradă. Pot să înțeleg că nu înțelegi semnalele luminoase și că nu cunoști legea, dar când vezi că lângă tine vine un cordon de jandarmi, nu te îndepărtezi?”.

Ea a povestit si de sms-urile pentru care Gabriela Firea a acuzat-o de spionaj. Dan a spus ca in acea zi prefectul Capitalei trebuia sa plece cu Firea in Japonia, insa au amanat din cauza taifunului, iar ulterior Cliseru ar fi dorit sa plece in alta parte si ca urmare a transmis un mesaj unui secretar de stat, insa solicitarea nu indeplinea conditiile legale.

Probleme pentru ministrul de Interne, Carmen Dan. Opoziția a depus o moțiune simplă împotriva ministrului, ea urmând să vină în Parlament pentru a da explicații cu privire la violențele din 10 august din Piața Victoriei.

Motivul principal al moțiunii este că demnitarul ar fi dat ordin să se intervină în forță în Piața Victoriei și ulterior ar fi încercat să paseze răspunderea în curtea prefectului Capitalei. De asemenea, lui Carmen Dan i se reproșează că jandarmii cu indicativul ascuns, au utilizat practici interzise și că au acționat împotriva unei majorități pașnice a protestatarilor.

67 de deputați ai PNL și USR au cerut demisia lui Carmen Dan din Guvern. Documentul înaintat se numește „Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuia audiată în Parlament, alături de șeful Jandarmeriei, însă parlamentarii Puterii au blocat demersurile întrucât la audieri era chemat și prefectul Capitalei, Speranța Cliseru – cea care a acuzat public că s-au făcut presiuni asupra sa.

Chiar dacă rezultatul moțiunii de cenzură va fi defovorabil lui Carmen Dan, aceasta nu poate fi schimbată din funcție decât dacă PSD îi retrage sprijinul politic. Ea este însă obligată să se prezinte la Parlament și să-și spună punctul de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *