Carnea de porc, sursă de fier şi zinc. Iată ce beneficii îi atribuie medicina tradițională chineză

 

 

Multe persoane decid să excludă carnea de porc din meniu fie de teamă să nu se îngraşe fie din dorinţa de a consuma alimente mai uşor de digerat. Însă, medicii ne sfătuiesc să o consumăm cu moderaţie şi ne explică beneficiile ei.

 

 

 

 

 

Indiferent dacă ne temem că ne creşte valorile colesterolului sau că ne pune silueta în pericol şi ne afectează sănătatea, carnea de porc nu ar trebui exclusă din alimentaţie ci doar redusă cantitativ. Este foarte adevărat că unele persoane mănâncă zilnic preparate din carne de porc, în special carne grasă, şi, în acest caz, riscul de apariţie al bolilor cardiovasculare este sporit.

 

 

Reglează digestia

 

“Nu este  ideal să renunţăm la carnea de porc dar este necesar să nu ne bazăm doar pe ea. Nu doar că are gust bun dar are şi proprietatea de a regla digestia. Persoanele care suferă de constipaţie cronică trebuie nu doar să includă carnea de porc în meniu ci  trebuie să  bea zeama în care au fiert 500 g de carne de porc”, susţine Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).

 

Lecuieşte durerile abdominale

“Persoanele care se confruntă cu dureri abdominale pot scăpa de ele tot cu ajutorul cărnii de porc. Într-un vas cu apă, în care aţi adăugat boia roşie, puneţi la fiert jambon de porc. La final, strecuraţi amestecul şi îl beţi”, susţine Adrian Florea.

 

Vă scapă de riduri

 

„Pentru a atenua ridurile şi a îmbunătăţi hidratarea pielii trebuie să  fierbeţi, la foc mic, timp de trei ore, un amestec din 100g carne de porc fără grăsime şi 100g  fructe de jojoba. Din acest amestec trebuie să măncaţi câte un castronel mic la prânz şi cină şi, în scurt timp, aspectul tenului se va îmbunătăţi”, explică specialistul.

 

”Convulsiile copilor se pot trata prin aplicarea de cataplasme din untură de porc, palincă şi ceară”- Adrian Florea

 

“Anemia poate fi lecuită dacă includeţi crne de porc în dietă pentru că este bogată în fier şi zinc”- Adrian Florea

 

 

30% din necesarul zilnic de zinc al organismului este acoperit de consumul a 100g de carne de porc

 

“Untura de porc elimină toxinele din corp şi tratează constipaţia” –Adrian  Florea, specialist în medicină tradiţională chineză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *