Carotenoidele, secretul bronzului perfect
Toată lumea vrea să aibă, vara, si nu numai, un bronz perfect. O mână de ajutor pentru obţinerea acestuia ne dă şi diet ape care oa doptăm. Este vorba despre anumite alimente care, consumate zilnic, vor ajuta pielea să capete mult mai uşor acel pigment care îi dă aspectul mult dorit de bronz. Prin urmare, includeţi în meniu morcovi, roşii, caise, mure, ardei gras roşu, piersici, pepene galben şi căpşuni şi, nu în ultimul rând, nu uitaţi să vă expuneţi razelor ultraviolet, dar cu prudenţă. Şi spanacul, deşi nu este trădat de culoare, conţine, de asemenea, o cantitate mare de betacaroten. Rolul de bază al betacarotenului este acela de a sintetiza melanina, hormonul responsabil de culoarea pielii, dar, totodată, şi de a o proteja împotriva acţiunii nocive a razelor ultraviolete.