Cartofii prăjiţi nu sunt atât de periculoşi cum se credea
În urma unui studiu, realizat de cercetătorii spanioli, pe 400000 de voluntari, s-a dovedit că ne-am panicat degeaba, în ceea ce priveşte consumul de cartofi prăjiţi şi că aceştia nu sunt atât de dăunători pentru organism.
Oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma acestui studiu, că riscul de afecţiuni cardiace sau moarte prematură nu s-a confirmat în rândul persoanelor care consumau alimente prăjite, în special cartofi. Un alt studiu, de data aceasta realizat în rândul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mâncărurilor prăjite asupra nivelurilor de insulină. O explicaţie posibilă a acestei inconsistenţe a rezultatelor este că studiile au variat în ceea ce priveşte tipurile de ulei şi grăsimi folosite la prăjit. S-a dovedit că voluntarii participanţi la studiu care au prăjit alimentele în au utilizat în special ulei de măsline extravirgin. De asemenea, uleiul în care aţi prăjit un aliment nu trebuie refolosit pentru ca acesta să nu devină dăunător organismului.