Casa Albă: Biden se simte „100% bine” după ce s-a împiedicat în timp ce urca la bordul Air Force One

Preşedintele Joe Biden este „100% bine” după ce s-a împiedicat în timp ce urca scările Aur Force One, vineri, a transmis purtătorul de cuvânt de la Casa Albă Karine Jean-Pierre, potrivit CNN. Biden s-a împiedicat în timp ce urca scările avionului, s-a ridicat, după care s-a mai împiedicat o dată. S-a străduit să se ridice a doua oară, înainte de a saluta din vârful scărilor.

„Aşa cum ştiţi, afară bate foarte tare vântul. Aproape că am căzut singură urcând treptele”, a spus purtătoarea de cuvânt în faţa reporterilor, pe drum către Atlanta. „Este bine 100%”.

Jean-Pierre nu a precizat dacă preşedintele s-a rănit la piciorul recent fracturat.

„Se simte minunat. Tot ce pot să spun este că se simte bine. Se pregăteşte de călătorie astăzi şi este bine”, a răspuns ea.

Karine Jean-Pierre a repetat că preşedintele Biden se descurcă bine, întrebată dacă a fost consultat de un medic.

Biden şi-a rupt piciorul în noiembrie, la puţin timp după ce a împlinit 78 de ani şi a câştigat Casa Albă, devenind cel mai în vârstă preşedinte american din istorie.

În timpul campaniei din 2020, echipa sa a transmis un istoric medical care arăta că fostul vice-preşedinte este sănătos şi apt pentru preşedinţie.

Dr. Kevin O’Connor, principalul medic care l-a îngrijit pe Biden din 2009 şi care este director executiv la The George Washington Medical Faculty Associates, a scris atunci că Biden este „un bărbat sănătos, viguros”, care „este apt să execute cu succes îndatoririle de preşedinte”.

Biden şi-a fracturat piciorul alunecând în timp ce alerga cu câinele său Major. Familia Biden are doi câini, Major şi Champ, ambii ciobăneşti germani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *