Casa de Pensii se chinuie să ia banii înapoi de la un procuror corupt!

Un procuror condamnat definitiv pentru corupție a fentat statul peste doi ani! El a încasat pensie specială de aproape 7000 de lei pe lună, deși legea interzice magistraților condamnați pentru fapte de corupție să beneficieze de pensie specială. Nici Casa de Pensii nu și-a dat seama mai bine de doi ani! Ulterior, Casa de Pensii a încercat să dreagă busuiocul și a sistat plata cerând și banii obținuți ilegal înapoi. Doar că fostul magistrat i-a dat în judecată.

Casa de Pensii solicita returnarea a peste 180.000 de lei, bani încasați ilegal de Ioan Ciofu în perioada 2014 – 2016. Fostul magistrat n-a vrut însă să returneze sumele încasate ilegal și s-a adresat instanței. Tribunalul Iași i-a respins cererea lui Ciofu, iar acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iași, instanță care încă nu a luat o decizie.

Fostul procuror iesean Ioan Ciofu a fost condamnat definitiv, în 2013, la 3 ani de inchisoare pentru ca a luat mita ca sa-i faca dosar penal omului de afaceri Adrian Porumboiu. El a executat doar 8 luni de închisoare, întrucât a beneficiat de reducere de pedeapsă întrucât avea peste 60 de ani și a muncit pe perioada detenției.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în mai-august 2006, Ioan Ciofu, în calitate de procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ar fi pretins şi primit eşalonat, de la Maricica Ioviţă, foloase în sumă totală de aproximativ 10.000 de euro, reprezentând bani (5.500 de euro şi 4.000 de lei) şi bilete de avion pe numele rudelor, pentru călătorii în oraşe din Europa şi Asia.În schimb, fostul magistrat s-ar fi angajat să instrumenteze în mod părtinitor un dosar penal pe numele omului de afaceri Adrian Porumboiu, concurentul în afaceri a lui Ioviţă în zona Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *