Casa Regală cu finanțare republicană!?

În cursul zilei de ieri, 27 martie, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și al PSD, a declarat că „s-a realizat un nou proiect de lege împreună cu dumnealor care va intra sau urmează să intre imediat în procedură parlamentară zilele acestea. Categoric va fi adoptat până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare”.

Acest proiect urmează unui alt proiect asemănător, inițiat de președinții celor două Camere, în noiembrie anul trecut și retras ulterior deoarece trebuia înființată o instituție care să poată fi bugetată. Liviu Dragnea a susținut că au fost înlăturate elementele ce generau potențiale riscuri de neconstituționalitate. Conform noului proiect, Casa Regală va primi dreptul de folosință gratuită a Palatului Elisabeta, precum și o sumă de bani necesară funcționării și finanțării diferitor activități.

Proiectul a fost repus în discuția Parlamentului în contextul în care în cursul lunii februarie membrii familiei regale trebuiau să părăsească Palatul Elisabeta, imobil ce fusese oferit ca locuință de protocol Regelui Mihai, în timpul vieții, în calitate de fost conducător al țării.

Liderul PSD a susținut încă de acum două luni că membrii familiei regale vor primi în folosință gratuită Palatul Elisabeta.

Sursa foto: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.