Cataramă îl atacă pe Iohannis pentru că susține protestul artiștilor: “Este un socialist înrăit!”

Președintele Dreptei Liberale (DL), Viorel Cataramă, a  ieșit la atac și a sărit la gâtul lui Iohannis, declarând că mesajul acestuia de susținere a protestului artiștilor a arătat că acesta este un socialist înrăit ce sprijină practicile comuniste de subvenționare a unor activități care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat.

„Președintele Iohannis demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit! Declarația populistă în „sprijinul artiștilor care protestează” arată fără echivoc că actualul locatar de la Cotroceni sprijină practicile comuniste de subvenționare a unor activități care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat. Toată viața dependent de banii publici, întâiul bugetar al țării nu a înțeles nici până azi că preocuparea tuturor ar trebui să fie producerea banilor și nu cheltuirea lor. Dreapta Liberala cere cetățenilor responsabili să trimită socialismul și pe socialiști în istorie și să instaureze capitalismul în România”, a afirmat Cataramă.

Reacția președintelui DL vine după ce președintele României, Klaus Iohannis, a scris pe Facebook: „Sunt alături de artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituțiilor de cultură. În loc să ne bucurăm de această resursă inestimabilă, suntem chemați să apărăm cultura română de la faliment”.

Iohannis a mai precizat că dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenței, prin bugetul rușinii naționale, construit pe cifre false.

Circa 250 de artiști au protestat, duminică, în Piața Victoriei din Capitală, aceștia fiind nemulțumiți de tăierile bugetare și de concedierile de la instituţiile de cultură. Managerul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a anunțat că a cerut o audiență premierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *