CCR a fixat un prim termen pentru sesizarea PSD pe legea bugetului! Curtea a primit plângerea la ora 18.00

CCR a fost sesizată, astăzi, în baza art.146 lit.e) din Constituția României, republicată, cu privire la conflicte juridice dintre Parlament și Guvern pe Legea Bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor de stat. Sezările la CCR au fost formulate de către Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților. 10 ianuarie 2020 este termenul pentru ca părțile aflate în conflict să își exprime, în scris, punctul de vedere asupra conținutului conflictelor și a eventualelor căi de soluționare a acestora.

CCR a fost sesizată luni la ora 18.00 cu privire la:

1. Cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre Guvernul României și Parlamentul României cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, formulate de către Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților;

2. Cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre Guvernul României și Parlamentul României cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020, formulate de către Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților”, se arată într-un comunicat al CCR

Conform procedurii prevăzute de art.35 alin.(1) din Legea nr.47/1992, Curtea Constituțională a stabilit termenul de 10 ianuarie 2020 pentru ca părțile aflate în conflict să își exprime, în scris, punctul de vedere asupra conținutului conflictelor și a eventualelor căi de soluționare a acestora.

Termenul pentru ședința de judecată va fi stabilit la o dată ulterioară, în conformitate cu prevederile art.35 alin.(2) din Legea nr.47/1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.