CCR încă o mână întinsă pentru Liviu Dragnea! Protocoalele cu SRI, NECONSTITUȚIONALE! Dosarele penale, în AER

Liviu Dragnea dă din nou lovitura! CCR a stabilit că protocoalele Justiție- SRI sunt neconstituționale.

Astfel, dosarele care sunt în curs de soluţionare judecătorul are posibilitatea să înlăture proba obţinută nelegal, mai ales după decizia Curţii Constituţionale. În cele care au fost judecate deja, lucrurile sunt complicate pentru că nu există un text de lege care să spună că poate fi revizuită o hotărâre judecătorească definitivă când apare o astfel de situaţie.

Daniel Morar, Livia Stanciu și Ștefan Mirea au votat împotrivă, decizia fiind luată cu scorul de 6 la 3.

Decizia nu ar avea efecte asupra dosarelor în care s-au dat decizii definitive, iar în ceea ce privește cauzele în curs judecătorii vor stabili dacă prin colaborarea cu SRI s-au încălcat drepturile omului.

Curtea Constituţională a României a constatat existența unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 201, dar şi Secţia specială de investigare a magistraţilor sau legea privind executarea pedepselor.

Curtea Constituţională a României a amânat pentru astăzi pronunţarea unei decizii asupra sesizării preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, prin mâna vicepreședintelui Florin Iordache referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

După decizia CCR sentițele date în perioada în care ele erau în vigoare ar putea fi anulate, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea privind Referendumul în care a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și care i-a închis posibilitatea de a fi premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *