Ce facem când ne dispare vocea? Leacurile care rezolvă problema în 48 de ore

 

 

 

 

Indiferent dacă tuşeşti şi, la un moment, dat ai răguşit sau îţi dispare, pur şi simplu, vocea dintr-o dată, este bines ă ştii că există o serie de leacuri naturale care  te scapă garantat de laringită.

 

O infecţie a tractului respirator superior, iritarea corzilor vocale, sinuzita, refluxul gastro-esofagian şi alergiile sunt principalele cauze ale declanşării  laringitei. În laringită corzile vocale sunt iritate, iar condimentele, nucile, seminţele uscate sau mâncărurile acide nu fac altceva decât să accentueze disconfortul şi inflamaţia din gât. Evitaţi şi băuturile carbogazoase şi cele bazate pe cofeină  pentru că deshidratează organismul şi irită laringele. De asemenea, nu trebuie să fumaţi.

 

Vindecare în 48 de ore

Repausul vocal, inhalaţiile cu substanţe balsamice şi aplicarea de căldură locală în jurul gâtului pentru a calma şi diminua disconfortul. De asemenea, aerosolii cu antibiotice naturale (eucalipt, ulei esenţial de lavandă)  şi administrarea de antiinflamatorii sau antibiotice naturale (uleiul esenţial de cuişoare) sunt decisive în vindecarea laringitei.

 

 

Ceaiurile lecuiesc din interior

Banalele ceaiuri au un efect aproape miraculous în tratarea laringitei. Cele mai eficiente sunt cele de cimbru sau cimbrişor,

flori de muşeţel  sau frunze de pătlagină. Sunt indicate şi inhalaţiile cu soluţie de uleiuri esenţiale de eucalipt, cimbru, mentă, fenicul, muguri de plop sau scoarţă de salcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *