Ce mai pregătește Parlamentul: Zile libere pentru cei care divorțează!

Parlamentarii au idei din ce în ce mai trăsnite. Deputatul PSD Georgian Pop vrea să dea trei zile libere celor care se despart, pentru a trece mai uşor prin această perioadă. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective, prevede proiectul depus la Camera Deputaţilor.

„Concediul pentru divorţ se acordă în condiţiile prevăzute de lege, în scopul de a veni în sprijinul celor care trec prin această situaţie, pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei care au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ, plătit, de 3 zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective”, se prevede în propunerea legislativă depusă la Camera Deputaţilor.

Pop susține că România se confruntă cu un fenomen acum al divorțurilor și invocă o statistică, conform căreia anual 60.000 de cupluri căsătorite își spun adio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *