Ce păţeşte un somnambul trezit brusc din somn

Orice vieţuitoare se sperie dacă este trezită brusc din somn. Cu atât mai mult omul. Şi, când vorbim şi despre un somnambul, problema devine ceva mai delicată. Iată ce păţeşte o astfel de persoană dacă este trezită brusc din somn.

Teoretic, nu păţeşte nimic grav! Ba, mai mult, somnambulul se trezeşte singur, la un moment dat. Însă, ideal este să conduceţi, încet, înapoi în pat, persoana care suferă de somnambulism, şi să aşteptaţi, pentru că aceasta se va trezi singură, în scurt timp.

 

Nici vorbă de stări de şoc

Majoritatea oamenilor se teme că trezindu-i brusc pe somnambuli, aceştia vor intra în stare de şoc sau chiar vor putea suferi un infarct. Însă, experţii susţin că, în unele cazuri, trezirea forțată poate să provoace stări de pan­ică, con­fuzie sau agi­tație. Ba chiar som­nam­bu­lul în cauză să nu recunoască ime­diat per­soanele din jurul lui și ast­fel să reacționeze agresiv.

30 de minute de confuzie

Som­nam­bu­lis­mul are loc în tim­pul unui sta­diu foarte pro­fund de somn cunos­cut sub numele de NREM. Trez­i­tul forțat din acest sta­diu  poate face ca per­soana în cauză să rămână într-o stare de tul­burări cog­ni­tive  pen­tru aprox­i­ma­tiv 30 de minute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.