Ce să mănânci pentru a evita balonarea

 

 

Multe persoane se trezesc dimineaţa cu mâinile şi picioarele umflate sau cu abdomenul balonat. Cel mai adesea, aceşti oameni nu s-au îngrăşat ci se confruntă cu reţinerea apei în ţesuturi. Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de astfel de probleme.

 

 

Sarea este, în majoritatea cazurilor, responsabilă de balonarea abdominală sau umflarea mâinilor şi picioarelor. Aşa că, pentru a da gust mâncărurilor  poţi recurge la condimente orecum mentă, rozmarin sau oregano. De asemenea, evită mezelurile şi sosurile din comerţ deoarece conţin multă sare şi favorizează reţinerea de apă în organism.

 

“Taie”carbohidraţii şi sarea

 

Încearcă să elimini din alimentaţie pâinea sau măcar să o reduci cantitativ dacă vrei să ai un abdomen plat. De asemenea, renunţă la produsele de patiserie.

De asemenea, potoliţi-vă setea cu apă plată sau sucuri naturale dacă vreţi să scăpaţi de balonare.

 

 

Guma de mestecat, interzisă!

Dacă obişnuieşti să  mesteci gumă încearcă, măcat câteva zile, să renunţi la acest obicei şi vei vedea că balonarae dispare sau măcar se diminuează. Când mesteci gumă, involuntar, înghiţi şi aer iar acesta umflă stomacul.De asemenea, nu face exces de fructe şi legume. Dacă suferi des de balonare ar fi ideal să  nu le consumi ca atare ci fierte sau să le înlocuieşti cu fructe uscate.

 

Fără mâncăruri iuţi  şi îndulcitori  artificiali

 

Oricât de mult ai iubi mâncarea picantă încearcă să  renunţi la ea. Nu consuma nici măcar oţet sau  usturoi vreme de câteva zile şi vei observa că balonarea dispare iar mâinile şi picioarele nu s emai umflă. Pentru ca alimentele să nu fie fade le poţi da gust cu  mărar, busuioc, tarhon sau  pătrunjel. Dacă simţiţi nevoia să mâncaţi dulciuri şi nu puteţi rezista tentaţiei nu recurgeţi la îndulcitori artificiali pentru că vă balonează şi  reţin apa în organism. Dacă vreţi să mâncaţi ceva dulce dar fără zahăr alegeţi  fructele uscate.

 

 

Adio prăjeli şi nu abuza de cafea

 

Alimentele  prăjite se digeră greu şi favorizează balonarea şi reţinerea apei în organism. De aceea evitaţi să mâncaţi prăjeli. Înlocuiţi-le cu alimente fierte sau crude şi după masă faceţi o plimbare scurtă.Dacă îţi doreşti să scapi de balonare renunţă sau încearcă să reduci cantitativ consumul de cafea, alcool şi ciocolată caldă pentru că aceastea au aciditate mare şi umflă abdomenul.

 

3,5 kg vei scădea în greutate dacă  respecţi, vreme de patru zile, aceste reguli

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *