Ce șef urmează să mai schimbe Guvernul, după cel de la ANAF

Săptămâna trecută, Guvernul Dăncilă a hotărât să-l înlocuiască din funcția de șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pe Ionuț Mișa și să o înscăuneze în locul acestuia pe Mihaela Triculescu.

Potrivit unor surse citate de bugetul.ro, Guvernul îl va schimba și pe șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Marius Pîrvu.

Se pare că social-democrați “de frunte”ar fi nemulțumiți de activitatea întreprinsă de șeful ANPC, precum și de ultimele declarații făcute de acesta. Marius Pârvu a dat de înțeles că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu se poate impune în fața marilor companii, fapt ce nu este pe placul liderului PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, mai voalat, Dragnea l-a și amenințat cu demiterea pe președintele ANPC. În decembrie, Dragnea i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să solicite instituțiilor responsabile măsuri urgente pentru ca alimentele de calitate inferioară să nu mai intre în țară. Acolo unde nu se vor vedea efecte, Dragnea a cerut destituiri.

„Vă lipsește curajul? Dacă da, e grav, pentru că bărbăția nu se cumpără de la librărie. Vă lipsesc instrumentele? Le cumpărați. Vă lipsesc specialiștii? Să îi aduceti. România e inundată de produse de calitate inferioară, pentru că e România și putem face ce vrem. Să nu mai acceptați intârzieri, până la final de an, doamna premier, să cereți programul. Nu sunt în stare să protejeze, să meargă acasă. Asumați-vă responsabilitatea”, declara Dragnea, în decembrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *