Ce tarife trebuie să plătească cetățenii din Belarus pentru a putea protesta

Cetăţenii din Belarus vor trebui să plătească anumite taxe pentru a putea organiza evenimente stradale, cum ar fi proteste, demonstrații sau concerte.

Potrivit presei locale, organizatorii unor astfel de evenimente vor trebui să plătească pentru serviciile de ordine publică și să suporte cheltuielile legate de asistența medicală şi curățarea zonei după un eveniment public, precizează portalul Vlasti.net.

În primul rând, organizatorul va trebui să plătească următoarele sume pentru serviciile prestate de poliție pentru protecția ordinii publice: circa 30 de euro în cazul unui eveniment cu cel mult 10 participanţi, 260 de euro în cazul unei acţiuni de stradă cu cel mult 100 de persoane, 1.555 de euro pentru asigurarea ordinii publice dacă la eveniment participă până la 1.000 de persoane şi 2.590 de euro dacă evenimentul are peste 1.000 de participanţi.

Poliția însăși poate încasa aceste taxe, iar dacă numărul participanților depășește numărul anunțat în prealabil, ofițerii de poliţie pot emite o factură suplimentară, după încheierea acțiunii.

În plus, potrivit unei ordonanţe de guvern, organizatorii evenimentelor de stradă trebuie să achite cheltuielile de personal, asigurarea obligatorie a celor care prestează anumite servicii, impozitele și taxele acestora, precum şi medicamentele folosite în cazul unui eveniment public.

Reprezentanții opoziției din Belarus, însă, acuză că astfel de cheltuieli sunt mult prea mari pentru opozanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *