Ce trebuie să faci ca să prinzi poftă de viaţă

 

 

 

 

 

 

Stresul cotidian, un loc de muncă plin de responsabilităţi, problemele din viaţa de cuplu etc sunt factori  care te consumă psihic şi  contribuie decisiv la instalarea stării de oboseală croniccă. Vestea bună este că anumite alimente au proprietatea de a ne umple de energie.

Dacă  te trezeşti greu dimineaţa,  te simţi  obosit şi fără chef de viaţă, nu dispera  pentru că  există  soluţii simple  ce pot  rezolva problema. Primul  pas este să nu te îmbuibi la micul dejun, ci să optezi pentru  iaurt, cafea, suc de portocale sau fructe proaspete. De asemenea, cina nu trebuie să fie copioasă  pentru că digestia dificilă  favorizează insomnia. Dacă nu dormi opt-nouă ore pe noapte eşti candidatul ideal la oboseală cronică.

Trebuie să reduci glutenul

Un sfert din populaţia lumii suferă de intoleranţă la gluten,  ceea ce  generează balonare şi constipaţie  şi, implicit, o stare de oboseală. Dacă veţi reduce consumul alimentelor cu gluten veţi scăpa de  inflamaţiile intestinale  şi veţi fi mult mai energici. În plus,organismul va fi mai bine oxigenat iar fierul din alimentele  pe care le mâncaţi va fi m ult mai bine absorbit în organism. Pentru a vă recăpăta energia vă recomand vitamine, magneziu şi componente de B6, B 12 şi zinc.

Ce să nu mănânci

  • dulciuri
  • produse de patiserie
  • prăjeli
  • conserve
  • mezeluri
  • grăsimi saturate

Uleiurile vegetale, un aliat

Bogate în vitamine, săruri minerale şi oligoelemente, uleiurile vegetale au proprietatea de a înlătura starea de oboseală. Puteţi opta pentru  ulei din germeni de grâu, floarea soarelui sau porumb.  De asemenea, consumaţi multe fructe şi legume pentru că sunt alcaline şi au proprietatea de a neutraliza  acidul lactic pe care îl secretă organismul obosit.

Kiwi, sursă de energie

Dacă doriţi să vă simţiţi mai energic trebuie să mâncaţi zilnic kiwi.  Cantitatea mare de vitamina C din el vă umple de energie. De asemenea, puteţi alege şi drojdei de bere – pentru că ea conţine complexul de vitamine B, morcovi – pentru  că sunt bogaţi în betacaroten, ţelină – pentru că are vitaminele A, B şi C şi broccoli pentru că are vitaminele C şi K şi betacaroten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *