Ceartă ca la ușa cortului în Senat la alegerea președintelui. Tăriceanu: Meleșcanu să plece la PSD/Gorghiu, scandal cu Valeca

Au început tensiunile în plenul Senatului, încă în debutul ședinței în care trebuie să se aleagă președintele forului. PSD a anunțat că îl propune pe Teodor Meleșcanu (ALDE) dar Călin Popescu Tariceanu a luat imediat cuvantul si a zis ca ALDE are alta propunere – pe Ion Popa – si Melescanu poate sa candideze din partea PSD doar daca pleaca la PSD.

PNL o propune pe Alina Gorghiu. USR nu are propunere si „va vedea” pe cine sustine. UDMR o sustine pe Gorghiu.

Fostul ministru al Justitiei, senatorul PSD Titus Corlatean, a precizat că potrivit Regulamentului, fiecare grup poate sa propuna cate un candidat dar nu exista interdictia legala ca un grup sa propuna un candidat din alt grup.

Candidatul PNL-UDMR la șefia Senatului, Alina Gorghiu, a avut un schimb de replici cu președintele interimar al Senatului, Șerban Valeca (PSD). Gorghiu a vrut să își prezinte candidatura și s-a certat cu Valeca.

Ea l-a făcut pe candidatul PSD, Teodor Meleșcanu, un „traseist” și că îi este rușine să vină să își susțină candidatura. La atacurile lui Gorghiu, Valeca a rugat-o să se prezinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *