Cei 7 cetățeni turci expulzati din Republica Moldova au ajuns într-un penitenciar din Istanbul

Cei șapte cetățeni turci, de la conducerea Liceului Orizont, care ieri au fost expulzați de către SIS, se află într-un penitenciar dintr-un oraș de lângă Istanbul, susțin avocații lor. La rândul ei, avocata Liceului Orizont a precizat că profesorii turci au fost scoși din Republica Moldova cu altă identitate.

Unul dintre avocați, care se află în Moldova a declarat pentru portalul deschide.md că a reușit să discute câteva secunde la telefon cu unul dintre avocații care se află în Turcia. Acesta a apucat să-i spună doar că cei șapte cetățeni turci se află într-un penitenciar dintr-un oraș de lângă Istanbul.

De asemenea, avocata Liceului Orizont, Tatiana Guma, scrie într-o postare pe Facebook că cei 7 cetățeni turci au reușit să ia legătura cu instituția de învățământ și afirmă că aceștia au fost scoși din țară cu o altă identitate, actele originale și permisele de ședere rămânând la soțiile acestora.

Ieri dimineață șapte cetățeni turci, de la conducerea liceului moldo-turc Orizont, au fost declarați indezirabili și expulzați de către SIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *