Cel puțin 23 morți și 70 de răniți după ce un pasaj de la metroul din Mexico City s-a prăbușit sub greutatea vagoanelor de tren

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 70 au fost spitalizate după ce pasaj de cale ferată și o garnitură de metrou aflată în circulație s-au prăbușit luni seară pe un drum aglomerat din Mexico City.

Autoritățile au oprit eforturile de salvare la scurt timp după debut, din cauza riscului ca alte bucăți din pod și vagoane avariate ale trenului să cadă peste șosea.

Accidentul a avut loc luni noaptea, pe linia de metrou suspendată numărul 12 din Ciudad de México, între staţiile Olivos şi Tezonco. Motivul a fost surparea unei pasarele, anunţă autorităţile locale. Imaginile distribuite de televiziunea mexicană și de rețelele sociale au arătat vagoane care atârnau în aer, în timp ce sirenele se auzeau în apropiere.

Totodată, filmările au arătat cum căile superioare ale pasajului se se prăbușeau pe mașinile care circulau pe un drum de sub metrou.Echipajele medicale și pompierii au intervenit de urgență la fața locului pentru a acorda asistență medicală, dar și pentru a căuta posibile victime prinse sub dărâmături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *