Cel puţin 40 morţi în urma unui atentat în Kashmirul indian

Cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat comis joi în Kashmirul indian, anunţă autorităţile regionale, citate de site-ul agenţiei Reuters. Un vehicul-capcană a explodat la impactul cu un autobuz care transporta agenţi de poliţie.

„Este un incident terorist (…)”, a declarat şeful Poliţiei din Kashmir, S.P. Pan. Atentatul a fost revendicat de grupul islamist Jaish-e-Mohammad (JeM), informează agenţia de presă locală GNS.

Acesta este unul dintre cele mai grave incidente de acest tip în acea regiune după mai multe decenii. Zeci de alte persoane au fost rănite, când un camion încărcat cu materiale explozibile a intrat în plin într-un convoi de vehicule. Soldaţii au murit în urma atacului, care a avut loc pe o autostradă, la aproximativ 20 de kilometri depărtare de capitala statului, Srinagar.

Gruparea islamistă Jaish-i-Muhamad din Pakistan a revendicat atentatul, afirmând că acesta a fost comis de un şofer sinucigaş. Poliţia indiană l-a identificat pe acesta, Adel Ahmed, ca fiind un localnic care s-ar fi alăturat grupări militante anul trecut. Grupările rebele luptă pentru independenţa Kashmirului sau pentru aderarea regiunii la Pakistan de la sfârşitul anilor ’80.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *