Cel puțin 70 de morți în urma ploilor torențiale din Japonia. Precipitațiile se vor intensifica începând de luni

Ploile torențiale în cantități record care au afectat săptămâna aceasta regiunea Kyushu din sud-vestul Japoniei au provocat 70 de decese până duminică, în timp ce salvatorii continuă operațiunile de căutare a persoanelor date dispărute, informează agenția Xinhua.

63 dintre cele 70 de victime proveneau din prefectura Kumamoto, cea mai afectată de această serie de intemperii. O persoană nu prezintă semne vitale, însă decesul său nu a fost deocamdată confirmat oficial. Alte treisprezece sunt date dispărute în regiunea Kyushu.

Potrivit autorităților, 102 râuri din douăsprezece prefecturi s-au revărsat peste maluri și au fost înregistrate 302 de cazuri de pagube materiale în urma alunecărilor de teren în 27 de prefecturi.

Agenția de Meteorologie din Japonia a avertizat cu privire riscul de producere a altor alunecări de teren și viituri. Conform prognozelor, precipitațiile se vor intensifica începând de luni în vestul Japoniei.

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat că guvernul său va face tot posibilul pentru a reconstrui rapid zonele devastate de inundații și alunecări de teren.

Circa 80.000 de lucrători de la serviciile de intervenție au fost mobilizați în ultimele zile în zonele devastate de intemperii, inclusiv membri ai Forțelor de Autoapărare Japoneze. Aproximativ 1,4 milioane de locuitori au primit ordin de evacuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *