Cel puțin nouă răniți în primele două zile ale festivalului San Fermin

În primele două zile ale festivalului de curse cu tauri de la Pamplona cel puțin nouă persoane au fost rănite care are loc anual în Spania, au anunțat reprezentanții Crucii Roșii spaniole, conform CNN.

Crucea Roșie din regiunea Navarra a anunțat că cinci persoane au fost transportate la spital în prima cursă de sâmbătă și alte patru în cea de duminică. De asemenea, aproximativ 100 de persoane au primit îngrijiri medicale în primele două curse pentru. Astfel de incidente au loc însă în fiecare an, între 1910 și 2014, 15 persoane fiind ucise de tauri.

Festivalul San Fermin din nordul Spaniei are o tradiție veche de 400 de ani și se desfășoară în fiecare dimineață pe perioada a opt zile, între 6 și 14 iulie.

Sărbătorile de San Fermin, dedicate Sfântului Fermin, patronul spiritual al orașului Pamplona, atrag în fiecare an sute de mii de vizitatori din întreaga lume. Participanții se îmbracă în alb, poartă în jurul gâtului eșarfe roșii și aleargă în fața celor șase tauri pe un traseu stradal format în cartierul vechi al orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *