Cerere HALUCINANTĂ: Un asistat social a chemat Poliția…să-i dea zăpada din fața casei!

Haluciant în 2019! Un asistat social a sunat la 112 să vină poliția să-i dea zăpada de la poartă. Vasluianul a sunat la numărul unic de urgență 112, iar cererea sa l-a surprins pe operator. „Apelul a fost dat la ora 8 dimineață de către o persoană din Rediu care solicita să-i fie luată zăpada din fața casei’, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Vaslui, Florin Burghelea.

Bărbatul, care nu muncește fiind asistat social, locuiește într-una din casele Primăriei Municipiului Vaslui, din suburbia Rediu.

„Am sunat pentru că practic nu aveam pe unde să trecem cu copiii, la magazin, să cumpărăm o pâine, în oraş… Nu aveam pe unde să trecem. Am văzut lama, i-am făcut semn la şofer dacă se întoarce şi aici… O zis că se întoarce… A trecut lama a lăsat în poartă acolo… Eu am făcut loc, în poartă… Eu fac pentru 416 o cărare aşa, să treacă mama şi copilul. Am sunat la 112 şi mi-a făcut legătura cu poliţia. Am dat adresa, numele, am zis că nu avem cum să ieşim din curte. Mi-a răspuns că nu sunt utilaje.”, a explicat bărbatul.

Timp de trei minute, asistatul social, dar şi soţia lui au cerut cu insistenţă intervenţia unui echipaj de urgenţă pentru a le deszăpezi aleea. Autorităţile nu au dat curs solicitării, îndemnându-l pe bărbat să pună mâna pe o lopată şi să-şi deszăpezească singur curtea. „La această solicitare nu au fost alocate resurse, nefiind vorba de o situaţie de urgenţă. Cetăţeanul solicita să vină cineva să-i curăţe aleea pentru a putea merge la magazin”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. Autorităţile din Vaslui au făcut faţă cu greu precipitaţiilor abundente căzute săptămâna trecute, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate şi în prezent. De altfel, şcolile din municipiu au fost deszăpezite sâmbătă şi duminică de un grup de jandarmi voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *