Certificatul verde intră astăzi în comisii la Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă, respins iniţial la Senat, intră luni în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaţilor. Votul în plenul Camerei urmează să fie dat cel mai probabil săptămâna viitoare. PSD va depune mai multe amendamente la proiectul de lege.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în urmă cu două zile, că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate pentru ţara noastră. „Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate şi pentru români. Am vorbit cu Alexandru Rafila şi cu domnul Alfred Simonis, am văzut amendamentele propuse de domnul Cercel şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a spus Marcel Ciolacu sâmbătă, întrebat ce şanse sunt ca certificatul verde să treacă, în contextul în care Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe.

„Dacă ne hotărâm că vom avea certificat verde, nu pot să fie angajaţi mai speciali, ar trebui să îl aibă toată lumea, eu aş susţine un tip de certificat verde aplicabil tuturor. Nu pot să merg într-o instituţie în care cineva care nu are certificat verde nu mă lasă pe mine să intru”, a spus Rafila. Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a picat la Senat, unde nu a întrunit voturile necesare.

Camera Deputaţilor este for decizional. PSD şi AUR s-au opus introducerii certificatului verde la locul de muncă. Social-democraţii au transmis că susţin introducerea certificatului, însă cu anumite amendamente, care să pună accentul şi pe testarea oamenilor, nu doar pe vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *