Cetățeni români rămași fără acte în incendiul din Grecia. Pentru asistență consulară se poate apela numărul telefonic de urgență

 

Ambasada României la Atena continuă monitorizarea cu atenție a evoluţiei evenimentelor produse pe teritoriul Greciei și menţine permanent contactul cu Celula de Criză activată la nivelul MAE elen, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, precizează Ministerul Român al Afacerilor Externe.

Potrivit  datelor comunicate de autoritățile locale, până la momentul actual, nu sunt informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele incendiilor. Însă Ambasada României la Atena a eliberat titluri de călătorie unui grup de șapte persoane cu dublă cetățenie, printre care şi cea română, pentru că actele lor de identitate fuseseră distruse de incendiu. Persoanele care au solicitat acte nu au avut nevoie și de asistență medicală și, după obținerea documentelor, au părăsit zona în siguranță. Ambasada României la Atena a solicitat și sprijinul comunităților locale de români  pentru a verifica dacă există conaționali care au nevoie de ajutor.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă:+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *