CFR Călători anunță o suplimentare a trenurilor, pentru a se respecta principiul “un loc liber, un loc ocupat”

????????????????????????????????????

CFR Călători a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, o suplimentare a  unor trenuri, pentru asigurarea distanțării sociale, aplicată pe  principiul „un loc liber, un loc ocupat”.

Compania anunță că asigură deplasările atât pentru navetă, cât și cele inter-regionale cu respectarea măsurilor adoptate de autorități.

Astfel, în trenuri este aplicat principiul „un loc liber, un loc ocupat”.

„Pentru asigurarea distanței sociale, în trenuri se aplică regula . Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cușetă. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID 19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasagerii noștri și personalul propriu. Personalul de tren și mecanicii de automotor au fost instruiți să anunțe călătorii din tren prin instalațiile de sonorizare și/sau verbal referitor la păstrarea unei distanțe minime de siguranță între ei, respectiv cel puțin un loc liber între persoane. Vă recomandăm și dumneavoastră să faceți acest lucru din proprie inițiativă și atunci cândbocupați locurile, dar și atunci când urcați în trenuri. Evitați aglomerarea pe peroane, la un singur vagon sau la o singură urcare a acestuia”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Aceștia susțin că, la verificarea biletelor, personalul de tren nu atinge biletele și îi îndrumă pe călători către locurile libere pentru a respecta distanța în trenurile fără regim de rezervare.

De asemenea, compania recomandă cumpărarea online a biletelor de tren sau plata cu card bancar sau telefon la ghișeu.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, CFR Călători dezinfectează vagoanele înainte de fiecare cursă în revizii/depouri, iar personalul din tren este dotat cu un kit de materiale dezinfectante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.