China a anulat Maratonul de la Wuhan după un focar de 26 de noi cazuri de COVID-19

China a amânat maratonul de la Wuhan după ce duminică a înregistrat 26 de noi infecţii cu coronavirus un focar ce îi pune din nou la încercare strategia de zero toleranţă la Covid-19, relatează AFP.

Autorităţile au acţionat de fiecare dată prompt prin testare în masă şi lockdown-uri ţintite, şi ,cum numărul de contaminări a crescut, au decis anularea Maratonului de la Wuhan pentru „a preveni riscul propagării epidemice”.

Maratonul urma să aibă 26.000 de participanţi în mai multe competiţii în oraşul unde la sfârşitul anului 2019 au fost identificate primele cazuri de îmbolnăvire.

Ultimul focar a fost legat de un cuplu în vârstă care făcea parte dintr-un grup de turişti. Cuplul a plecat din Shanghai călătorind la Xi’an, provincia Gansu şi Mongolia Interioară.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă au recunoscut cu 100 de zile până la eveniment (4 februarie) că se confruntă cu presiuni foarte mari din cauza pandemiei.

Strategia chineză agresivă se va aplica şi la Jocurile Olimpice, unde nu vor exista spectatori şi se va implementa o bulă extrem de restrictivă unde nu vor avea acces decât vaccinaţii.

Sportivii nevaccinaţi sunt obligaţi să intre într-o carantină de 21 de zile la intrarea în ţară.

China vaccinează populaţia şi cu a treia doză, aceasta fiind administrată la cel puţin şase luni de la ultima doză. Prioritate au angajaţii din domeniile esenţiale, persoanele în vârstă şi cele cu sistemul imunitar slăbit.

China a vaccinat cu schemă completă, până sâmbătă, aproximativ 75,6 la sută din populaţie, a anunţat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale pentru Sănătate, potrivit The Guardian.

Au fost imunizate cu schemă completă aproximativ 1,068 miliarde de persoane din totalul de 1,412 chinezi.

S-au administrat în total 2,245 miliarde de doze de vaccin împotriva covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *