China a raportat 16 noi cazuri de COVD-19. În Tianjin a început un program de testar​e în masă

China continentală a raportat sâmbătă 16 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în oraşul Tianjin din apropiere de Beijing a fost lansat un program de testare în masă de trei zile care implică aproximativ 3 milioane de oameni, potrivit The Guardian. Autorităţile sanitare au anunţat sâmbătă, pentru ultimele 24 de ore, 16 cazuri de contaminare, cu unu mai puţin faţă de ziua anterioară.

Dintre acestea, 9 sunt „importate”. În cazul contaminărilor locale, cinci au fost înregistrate în Tianjin şi două în Shanghai. Sâmbătă a fost lansat programul de trei zile de testare în Tianjin, unde o comunitate a fost plasată în carantină (1.900 de oameni) începând de vineri. Pe 20 noiembrie, China a raportat 18 cazuri asimptomatice, cu patru mai multe faţă de ziua precedentă. De la depistarea noului coronavirus în Wuhan, la finalul anului trecut, China a raportat în total 86.414 cazuri de infectare şi 4.634 de decese asociate.

Tot sâmbătă, capitala japoneză Tokyo a anunţat un nou număr record de infectări depistate în decurs de 24 de ore – 539. Este a treia zi consecutivă când numărul cazurilor înregistrate aici a depăşit 500, potrivit NHK, citează Reuters. China este acum una dintre cele mai sigure ţări din Asia şi, chiar dacă în Japonia şi Coreea de Sud au fost depistate noi focare, incidenţa este scăzută. La nivel mondial, în ultimele 11 luni, au fost înregistrate peste 57,6 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 1,37 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *