China a transportat 900 de porci cu avionul din Danemarca pentru refacerea efectivelor decimate de pesta porcină

Unul din cei mai importanţi crescători de porci din China a importat recent 906 porci de prăsilă din Danemarca, a anunţat joi Adminstraţia vamală chineză, precizând că acesta este primul import de porci vii din ultimul an, informează Reuters.

Animalele au fost cumpărate de C.P. Pokphand Co, al cincilea crescător de porci din China, şi au ajuns la destinaţie cu un zbor charter în luna august, după care au petrecut o lună în carantină în oraşul Xiangyang din provincia Hubei, centrul Chinei. Datele furnizate de Adminstraţia vamală chineză arată că în luna august importurile de porci de prăsilă din Danemarca s-au ridicat la 20,9 milioane yuani (2,94 milioane dolari).

Porcii au fost furnizaţi de DanBred, o companie la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de SEGES, divizia de cercetare a Danish Agriculture and Food Council. Compania daneză nu a dorit să ofere informaţii cu privire la valoare tranzacţiei, notează Reuters, preluată de agerpres.ro.

Acesta este primul import de porci vii după ce epidemia de pestă porcină africană a devastat efectivele de porci din China în urmă cu un an, reducând cererea pentru animale de prăsilă deoarece fermierii încercau să împiedice răspândirea epidemiei. Însă, în condiţiile în care în prezent epidemia de pestă porcină africană a redus la jumătate cele mai mari efective de porci de pe planetă, mulţi producători chinezi au început să cheltuiască pentru a se extinde, construind noi ferme şi refăcând fermele anterior infestate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *