China livrează Rusiei uniforme și muniție pentru armată, dar nu și arme

Oleksi Koval, membru al consiliului de administrație al Asociației ucrainene de studii chinezești, susține că Rusia primește din partea Chinei uniforme și muniție pentru armată, dar nu există, însă, nicio livrare în materie de arme.

China furnizează Rusiei uniforme militare și muniție pentru armată, dar nu și arme, a transmis Oleksiy Koval, membru al consiliului de administrație al Asociației ucrainene de studii chinezești, într-un interviu pentru Obozrevatel.

„Nu se poate spune că Beijingul nu ajută. Ea cumpără petrol și gaze rusești și și-a mărit achizițiile de cărbune. Pe de altă parte, chinezii continuă să furnizeze bunuri Rusiei. Recent, numărul zborurilor aviației rusești de transport către China a crescut”, a declarat Oleksi Koval.
El a precizat că din China sunt aduse în Federația Rusă haine de iarnă, ceasuri, cuțite, căști, veste antiglonț și alte muniții pentru soldații ruși care luptă în Ucraina.

„Cred că, în legătură cu mobilizarea rusă și creșterea nevoilor Rusiei, ei cumpără totul în mod activ din China. Cu toate acestea, în ciuda a tot ceea ce se întâmplă, China nu furnizează arme Rusiei”, a spus Koval.

„Nu este cazul în relațiile dintre Rusia și China”, a adăugat expertul.

Oleksi Koval a mai spus într-un interviu că țara lui Xi Jinping a început deja extinderea resurselor Rusiei. Acest lucru este evidențiat de faptul că Beijingul cumpără cărbune din Rusia la un preț dublu față de cel al pieței.

Oficialii chinezi, atât la începutul războiului pe scară largă din Ucraina, cât și nouă luni mai târziu, refuză să spună lucrurilor pe nume, mai notează jurnaliștii ucraineni. Cu toate acestea, țara nu sprijină public Rusia și pledează pentru respectarea suveranității Ucrainei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *