China se laudă cu cele mai noi arme cu laser din dotare

Concurența strategică cu SUA împinge pe China să accelereze dezvoltarea de noi arme cum ar fi cele cu laser, rachete hipersonice Conglomeratele de stat din industria de apărare din China caută să-și promoveze cele mai recente arme cu laser pe piața internațională .

Arsenalul militar al statului comunist a fost completat de o serie de noi arme cu laser, toate având un „viitor luminos” pe piața internațională a armelor, potrivit publicației The People’s Daily.
Analiștii militari chinezi consideră că aceste arme ar putea fi desfășurate cu ușurință pe teren, cum ar fi în Tibet și insulele din Marea Chinei de Sud.

China Aerospace Science and Industry Corp, a dezvoltat un sistem de protecție la sol laser-mobil numit LW-30, care utilizează un fascicul laser de mare putere pentru a distruge obiectivele.

CASIC, cel mai mare producător de rachete din China, a scos la vânzare și racheta balistică supersonică anti-nave CM-401, publicația China Daily descriind-o ca fiind capabilă să dea lovituri rapide și de precizie împotriva navelor de dimensiuni medii sau mari,

CASIC susține că arma utilizează o „traiectorie aproape spațială”, ceea ce înseamnă că zboară până la 100 de kilometri deasupra solului, manevând la viteze hipersonctice către țintă.

Între timp, China South Industries Group Corporation (CSIGC), un alt important producător de arme , se laudă cu arma cu laser pentru deminare.

Sistemul poate distruge dispozitive explozive, cum ar fi minele, prin folosirea laserului de mare putere de la distanță, evitând accidentele provocate de distrugerea manuală a bombelor, au anunțat producătorii.
Potrivit presei chineze, într-un scenariu tipic, radarul LW-30 va scana, detecta și urmări o țintă înainte de transmiterea informațiilor către arma laser.

Arma va analiza apoi cea mai vulnerabilă parte a țintei și va pune pe ea un fascicul laser. Distrugerea are loc în câteva. Noile arme cu laser reprezintă o modalitate mai eficientă și mai puțin costisitoare de a intercepta armele ghidate.

CSIC a creat și o altă armă laser cu montare pe vehicul, care integrează dispozitivele de detectare și control și tunul cu laser pe un vehicul cu șase roți.

Presa chineză susține că sistemul ar putea fi utilizat cu succes unor ținte precum dronele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *