China se pregăteşte să comercializeze tehnologia de comunicaţii mobile 5G

Sen. Chris Murphy said Wednesday that Democrats should offer a Medicare buy in plan as a step towards universal health care coverage.
“I think many Democrats are operating under the same aspirational premise. It’s just a matter of how we get there, and I hope a lot of Democrats and progressives will take a look at all the proposals that are out there,” Mr. Murphy, Connecticut Democrat, said on MSNBC.

Descărcarea unui fişier de 6 gigabiţi în mai puţin de 2 secunde folosind sistemul 5G va deveni în curând posibilă, în contextul în care China se pregăteşte să comercializeze următoarea generaţie din domeniul tehnologiei comunicaţiilor mobile, informează Xinhua.
La Fourth World Internet Conference, un eveniment organizat în această săptămână în Wuzhen, un oraş din provincia chineză Zhejiang, compania Huawei a avut statutul de invitat de onoare, alături de alţi giganţi ai industriei tehnologiilor de vârf, precum Apple, Alibaba, Baidu şi Microsoft, participând la gala World Leading Internet Scientific and Technological Achievement Awards.

Producătorul Huawei va lansa un smartphone care suportă comunicaţiile 5G în 2019 cu ajutorul unui chip creat de cercetătorii săi, a declarat Xu Zhijun, CEO-ul companiei.
În prezent, standardele 5G se află încă în etapa de dezvoltare, în cadrul 3rd Generation Partnership Project (3GPP). În octombrie, Huawei a obţinut o viteză de 27 Gbps în sistemul 5G folosind coduri binare pentru codarea-sursă. Codul binar folosit de Huawei a fost aprobat ca parte componentă a standardelor globale pentru sistemele 5G.
La fel ca marile companii chineze din domeniul high-tech, operatorii de servicii de telecomunicaţii din această ţară doresc să participe la formularea standardelor globale 5G şi să promoveze comercializarea acestor sisteme.

Bi Qi, director tehnic la China Telecom Research Institute, spune că operatorii chinezi de telecomunicaţii au investit masiv în tehnologia 5G şi au efectuat teste în mai multe oraşe mari din această ţară.

China Mobile, cel mai mare furnizor de telecomunicaţii din lume prin prisma numărului de abonaţi, s-a devotat dezvoltării tehnologiei 5G şi intenţionează să lanseze o reţea complet operativă 5G în 2020. Compania va demara şi un serviciu pre-comercial 5G şi va implementa peste 10.000 de staţii 5G până în 2020, potrivit lui Sha Yuejia, vicepreşedintele China Mobile.

Cel mai mare câmp de testare a tehnologiei 5G din lume, ce include 30 de staţii de telecomunicaţii, a fost deja înfiinţat în districtul Huairou din Beijing. China Mobile, Huawei, ZTE şi alte companii străine au finalizat deja a doua fază din procedura de testare a tehnologiei 5G în China.

China va deveni cea mai mare piaţă de produse 5G din lume până în anul 2025, potrivit unui raport întocmit de GSMA Intelligence, un think-tank din domeniul tehnologiei mobile globale, şi China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).
CAICT prognozează că industria 5G va genera peste 6,3 trilioane de yuani (946,8 miliarde de dolari americani) în economia Chinei până în anul 2030.
Potrivit lui Wen Ku, directorul departamentului de dezvoltare a telecomunicaţiilor din cadrul Ministerului Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, China a demarat deja faza a III-a a testelor ce privesc tehnologia 5D.

Furnizorii globali de telecomunicaţii vor investi 3,3 miliarde de yuani în infrastructura mobile până în 2020, a spus John Hoffman, CEO şi director al GSMA, adăugând că până la 500 de miliarde de yuani vor proveni din China.

Potrivit unui raport întocmit de Qualcom, tehnologia emergentă a comunicaţiilor mobile 5G va genera venituri de 3,5 trilioane de dolari americani şi 22 de milioane de locuri de muncă în industria mondială a telecomunicaţiilor până în anul 2035.

 

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *