Cîmpeanu, despre Andreea Moldovan: “Nu pot să cred că a spus cineva că își dorește din tot sufletul lockdown”

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat șocat, marți seara, când a aflat, la Antena 3, că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că își dorește din tot sufletul ca România să intre în lockdown.

”Nu pot să cred că a spus cineva că își dorește din tot sufletul lockdown. Nu pot să cred, eu nu pot să cred asta. Nu cred că își poate dori cineva așa ceva.”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit și despre relația pe care o are cu omologul său de la Sănătate, Vlad Voiculescu, și a catalogat drept ”jenantă” testarea la nivel național.

”Ministerul Educației se ocupă de achiziția de manuale, Ministerul sănătății se ocupă de achiziția de teste. Este o testare jenantă. Sunt deranjant de situația asta, din perspectiva școlilor. Această testare ar ajuta școala să se afle în siguranță sanitară. Închiderea școlilor, dincolo de pierderile educaționale, generează pierderi emoționale. Lipsa socializării generează sechele.

Eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche (n.r. despre relația cu Vlad Voiculescu). Când stabilim un lucru vreau să îl respectăm, să rămână stabilit.”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat și de ce a schimbat structura anului școlar, care ar urma să se încheie pe 2 iulie, nu pe 18 iunie, după ce s-a decis prelungirea cu două săptămâni a vacanței de primăvară, ceea ce va duce la diminuarea cu aceeași durată a vacanței de vară.

”În aprilie va fi vârful și ar fi urmat să fie luate și alte decizii, de aceea am decis schimbarea structurii anului școlar. Oricum școlile s-ar fi închis pe baza evoluției epidemiologice.”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *