Cîmpeanu, despre controversa diplomelor lui Vlad Voiculescu: Sunt ministrul Educaţiei din România, nu din Austria

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, referindu-se la controversa legată de diplomele obţinute de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că este convins că totul este în regulă în această privinţă şi a menţionat că va solicita Centrului naţional de recunoaştere şi echivalare a diplomelor să aducă lămuriri pe această temă.

„Sunt ministrul Educaţiei din România, nu sunt ministrul Educaţiei din Austria. Eu ştiu că avem un Centru naţional de recunoaştere şi echivalare a diplomelor, care este foarte profesionist şi care până acum, cât am lucrat cu ei, nu a greşit. Au o experienţă foarte bogată şi sunt convins că acea echivalare a fost făcută pe baza unor argumente foarte solide. Şi pentru a nu face o afirmaţie fără acoperire, o să o rog pe colega mea care conduce acel Centru să dea aceste explicaţii lămuritoare publice”, a răspuns ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, întrebat fiind dacă există vreo problemă legată de diplomele ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Cîmpeanu a mai precizat că este convins că este totul în regulă şi că va solicita instituţiei abilitate să risipească semnele de întrebare legate de echivalarea diplomelor ministrului Sănătăţii.

„Eu sunt convins că absolut totul este în regulă. O să o rog să dea detalii, să risipească aceste semne de întrebare cu privire la demersul Centrului naţional de recunoaştere şi echivalare a diplomelor. Ştiind-o foarte profesionistă, sunt convins că va lămuri toate aceste aspecte care sunt acum în discuţia publică şi care vor mai apărea. Sunt profesionişti şi nu glumesc deloc”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Recent, în urma controversei legate de studiile sale, Vlad Voiculescu a publicat, pe pagina sa de Facebook, diploma eliberată de Vienna University of Economics and Business din Austria. De asemenea, Voiculescu a postat şi un atestat privind echivalarea diplomei din Viena cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor, echivalare datată 22 ianuarie 2016, când şef al Executivului era Dacian Cioloş, iar Voiculescu era director de cabinet al ministrului Finanţelor, din luna mai a aceluiaşi an fiind numit ministru al Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *