Cîmpeanu le dă garanții elevilor Colegiului Șincai că vor termina semestrul în vechea clădire

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că relocarea Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, din Capitală, pe durata lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii, va face obiectul unui protocol, astfel încât elevii să aibă garanţia că actualul semestru se va încheia în această locaţie.

„Va face obiectul unui protocol semnat de şcoală, Inspectorat, Primărie şi minister, prin care toţi părinţii şi toţi elevii să aibă garanţia că acest semestru se încheie în această locaţie, în cele mai bune condiţii. Pentru viitor, domnul primar va prezenta 3-4-5-6 variante, (…) pe care, în dialog cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor le vor analiza pentru a se lua cea mai bună soluţie, (…) care să fie acceptată. De asemenea, apreciez şi mulţumesc colectivului de cadre didactice care, chiar dacă au păreri împărţite, cu toţii au fost de acord să reia cursurile normal, începând cu ziua de luni”, a afirmat ministrul Cîmpeanu, vineri, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, unde mai mulţi profesori au protestat vizavi de mutarea şcolii pentru lucrări de reabilitare. 

La rândul său, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a susţinut că, în cele din urmă, „toată lumea” a înţeles că este o problemă legată de siguranţa elevilor.

„Cea mai importantă parte a zilei de astăzi este că, în cele din urmă, toată lumea a înţeles că aici este o problemă legată de siguranţa copiilor, de siguranţa profesorilor. De aici celelalte soluţii legate de posibilităţile de relocare vin de la sine”, a declarat Băluţă.

El a spus că din septembrie cursurile se vor desfăşura într-o altă locaţie.

Pe 2 octombrie anul trecut, Primăria Sectorului 4 a solicitat sprijinul „de îndată” al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Prefecturii Capitalei în vederea consolidării şi reabilitării clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheoghe Şincai”.

Administraţia locală explica atunci că imobilul, monument istoric, a fost expertizat şi încadrat în clasa de risc seismic 2, „ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor”.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat săptămâna aceasta că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află un dosar cu privire la evacuarea colegiului şi relocarea activităţii educaţionale în vederea demarării în regim de urgenţă a lucrărilor ce se impun la clădirea unităţii de învăţământ, primul termen de judecată fiind 15 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *